Updated Victorian


Updated Victorian

After

 
This gorgeous Victorian home has tons of charm and character, but it was lacking a functional kitchen. The goal of this kitchen remodel was to make sure the character of the house was preserved. The space was cramped and awkward, definitely not a kitchen fit for a couple who enjoys cooking and entertaining. Dahl House Design worked closely with the home owners to create a space that would work best for their unique needs. Opening up floor space and changing the cabinet layout made a world of difference. We loved how the clients were willing to trust us and go bold in areas to make a huge impact in such a small space. The kitchen now showcases the home owners personalities, while still encompassing the character of the house. This quickly became one of our favorite kitchen designs! 
 

Before

 

 The original kitchen space wasn’t well planned. It was lacking storage and counter space. The fridge was hard to access because of its location and it protruded into walking space. With the new layout, we gained larger cabinets with soft-close drawers, trash pull outs, and lazy susan features. 
 

Before

The quartz counters are gorgeous throughout. We added a counter for prep and storage space across from the refrigerator. The built in microwave also frees up counter space. These clients were not afraid of bold color and patterns, which made the project turn out incredibly! The floor tile provides an unexpected pop of pattern and the dark subway tile backsplash acts as a moody neutral to let the rest of the kitchen shine! 
Kitchen Remodel

After

 
Some unique details in this kitchen include: a magnetized wall for the homeowners’ collection, custom base, trim, and crown to match the original wood work throughout the rest of the home, and custom open shelving. The copper light fixtures add just enough shine and texture.
 
There were a few design challenges in this kitchen layout because of the age of the home & the walls that were exposed after the demo phase. After getting the best possible flow for the space, it no longer feels like an after thought. 
 

After